Coachinella

Het verhaal erachter.

Sinds 2009 sta ik voltijds in het hoger onderwijs als lesgever en stagebegeleider. Jongvolwassenen prikkelen tot eigen inzichten en actie is me op het lijf geschreven. Een positieve groeimindset is ook hier kenmerkend voor mijn coachende aanpak van studenten.
Na het overlijden van mijn mama in 2012  volgde ik een aantal opleidingen in grondwerk en natuurlijk paardrijden en dit voelde als thuiskomen. In het werken met paarden kon ik tot rust komen, mijn verdriet een plaats geven en mijn eigen kracht terugvinden. Ik was verbaasd hoe het werken met paarden eigenlijk alles te maken heeft met je eigen persoonlijke verhaal en ontwikkeling. Het verraste me dat ik met paarden vlot inzicht kreeg in mijn eigen houding, intenties en gedrag.
Deze ervaringen met paarden waren zo krachtig dat ik ook anderen hiermee wou laten kennismaken. Coachen met paarden werd zo mijn weg.
Intussen volgde ik nog verschillende opleidingen rond coachen en communicatie met paarden. Het Postgraduaat Oplossingsgericht Begeleiden van UCLL zorgde ervoor dat ik nu in mijn begeleidingen resoluut inzet op de eigen krachten van coachees. Hier ligt immers de sleutel om verder te onderzoeken welke stapjes gezet kunnen worden om de gewenste situatie te bereiken.
Als moeder van drie twintigers ervaar ik zelf dat het niet evident is om op te groeien in deze tijd. Kinderen en jongeren hebben soms een duwtje in de rug nodig. Als ouder heb je  bovendien ook soms nood aan een klankbord of nieuwe inspiratie.
Als hsp (hoogsensititief persoon) leerde ik de laatste tien jaren beter met mezelf en mijn overprikkeling omgaan. Zo kan ik deze karaktereigenschap steeds meer als kracht inzetten. 
Vanuit deze levenservaring ondersteun ik kinderen, jongeren en volwassenen op een oplossingsgerichte manier.
Momenteel volg ik weer een langdurige opleiding rond communicatie met paarden. Ik heb er nood aan om ook zelf te blijven groeien en ontwikkelen.

Waar komt de naam "coachinella" vandaan?
Op een dag voelde ik mama's aanwezigheid in de vorm van een lieveheersbeestje (coccinella). Volgens mij gaf ze mij de boodschap dat ik op het juiste pad stond, dat ik mocht vertrouwen en geloven in mijn eigen kunnen met mijn hart als drijfveer en mijn intuïtie als luisterend oor.